Hahaa!! Täällä ollaan taas - poistan kaikkien teidän ( onko siellä enää ketään..?) uskomukset tämän kuolleisuudesta ja palaan linjoille! Kohta tulee täyteen vuosi viimeisestä kirjoituksesta ja siis Ainolle kolme vuotta. Koitetaanpa palauttaa asioita ajantasalle:
Hengissä siis ollaan. Maailman talous näyttää paljon paljon huonommalta kuin silloin kun viimeksi kirjoittelin, Aino on kasvanut pituutta varmasti lähes 10 senttiä ( on nyt jotakuinkin 90 cm) ja henkisesti monia kilometrejä. Ainon kanssa voi käydä jo ihan oikeita "keskusteluja", hän ottaa huomioon monenlaisia asioita, kuten että jos mummulla on käsi kipeä, on parasta kiivetä tuolille itse ja kieltäytyä kohteliaasti avusta. Tai jos esittää vastaväitteen fiksusti, voi saada paljon anteeksi: isä sanoi Ainolle: istu nyt nätisti tuolilla ja syö, Aino vastaa: kuule en minä nyt oikein ehdi, katsos mulla on tässä vähän hommia. Neidistä on tullut joissain asioissa hyvin pikkuvanha, muistaa paljon tärkeitä asioita ja muistaa niistä huomauttaa myös muille. Varsinkin jos joku sattuu sanomaan jotain VÄÄRIN tai vaikka vain Ainon mielestä VÄÄRIN, hän kyllä mainitsee siitä, ja nimenomaan painottaa sanaa VÄÄRIN!!
Monessa asiassa Aino on hyvin näppärä, hän pukee vaatteet ja riisuu hienosti, sekä ulko- että sisävaatteet. Polkupyörällä ajo on sujunut jo alkukeväästä asti hienosti, kohta varmasti ilman apupyöriäkin. Numerot Aino osaa lähes kahteenkymmeneen ja asioiden laskeminen sujuu kymmeneen asti.
Kesää vietettiin paljon merellä ja sielläkin Aino on kerta kerran jälkeen enemmän ja enemmän kotonaan. Veneessä hän liikkuu näppärästi ja ymmärtää hyvin monia veneasioita, harjoittelee veneen ohjaamista ja kyselee merikortista symbolien merkitystä. Majakat ja poijut on jo opeteltu tunnistamaan, tosin vasta minä tahansa poijuina, seuraavaksi kesäksi riittää sitten haasteita ilmansuunnissa ;)
Lempi asioita tällä hetkellä ovat ilmapallot, Hello Kitty, Myyrä ja legot. Näin joulun pikku hiljaa kolkutellessa kolisevat postiluukuista myös lukuisat lelumainokset. Niistä Aino valitsi jo itselleen kolme lego-kokonaisuutta: nämä kolme juttua mä haluan!
Jouluksi ollaan taas suuntaamassa Espanjaan. Sitä Aino onkin jo odotellut kesästä asti ja kertonut myös monelle, kuinka Espanjaan mennään suihkarilla, ja kun sieltä tullaan niin Aino täyttää kolme! Sitä odotellessa siis...

2022380.jpg             2022381.jpg
Ainon rapu-aarre esittelyssä                  Sauvakävelyä syksyllä