Tänään heräsimme ensimmäistä kertaa tänä syksynä pakkasaamuun. Päivä on jatkunutkin lähes talvisen kirpeänä ja samaa on mitä ilmeisimmin myös jatkossa.

Talviaskareet ovat olleet siis ajankohtaisia myös meillä. Vene nostettiinkin talviunilleen jo viiikko sitten, nyt viikonloppuna hoidimme pakolliset koneoperoinnit, jotta myös kone talvehtisi turvallisesti. Kylmän kuulaassa myrskyn jälkeisessä säässä myös pesimme kyljet ja pohjan, Ainon seuratessa tapahtumaa vieressä hiukan epätietoisena ja tyytymättömänä. Nuori neiti ei ilmi selvästi juuri anna arvoa venetöille...

Tänään korkattiin myös avantokausi. Ruissalon avantosaunassa oli tiivis tunnelma kun kaunis aurinkoinen vaikkakin kylmä sää oli houkutellut lauteet täyteen uimareita. Vesi oli 5 asteista ja ilma 2 astetta plussan puolella, vaikkakin rantaan osuva tuuli teki ilmasta iholla huomattavasti kylmemmän. Varsinainen avanto kuitenkin vielä puuttui... Avantokäynnit ovat Ainon myötä myös muuttuneet "yksinäisemmiksi" kun uimaan on lähdettävä vuorotellen, toisen pitäessä kotona Ainolle seuraa. Tyydyimme siis kuuntelemaan lauteilla muiden höpöttelyjä.

Aino on saanut kauniin punaiset posket pirteästä syysilmasta. Nyt nautimme tunnin pidemmän päivän pimeää iltaa takan lämmittäessä ja kynttilöiden palaessa. Ainoa ihastuttaisi katsella (ja myös kosketella..) teletappeja tietokoneen ruudulta. Kuinka olenkin ollut joskus sitä mieltä, että kyseiset piirroshahmot ovat jopa lapsien aliarvioimista... Näyttävät kuitenkin ainakin näin alle 1v. lapsiin tehoavan!

Meillä aiotaan nyt ottaa käyttöön ns. unikoulu. Pari viikkoa on nukkumaanmeno ollut vähintäänkin haasteellista, nyt keinona on "huuda niin kauan kuin jaksat". Nukkumaan mennään kahdeksalta, toivottavasti parin päivän päästä jo ihan vapaaehtoisesti!