Joulukuu koitti, enää 23 yötä jouluun ja huomenna saamme sytyttää ensimmäisen adventin kynttilän. Meillä juhlittiin tänä aamuna todenteolla, kun vihdoin muumi-kalenterista sai ottaa yhden suklaan. Pettymyksen toi toki se, että suklaita sai todella vain yhden... Vajaan kahden vuoden ikäisenä käsiteet "yksi päivässä" ja "huomenna taas uudestaan" ovat hiukan vaikeita ymmärtää.
Joulupukki tuo Ainolle tänä vuonna tytön omien sanojensa mukaan hyvää ruokaa, joten homma on vanhemmille onneksi aika helppo. Jouluvalot ovat tehneet suuren vaikutuksen, niitä on jopa saatu lähteä mummun kanssa kaupungille asti pällistelemään. Tontut ja enkelit ovat jo tuttua kauraa ja vanhoja kavereita.

Muuten meillä eletään hyvin vahvaa oman tahdon aikaa. Eilen illalla huutoepisodi kesti melkein vartin kun pottailu ei huvittanut. Aamuisin vaatii aikamoista diplomatiaa että kiireessä haalari menee päälle äidin eikä Ainon itsensä pukemana. Myös äidin käsittämätön tapa pitää lakkia väärin päin päässä, on aiheuttanut pari huutokohtausta. Lakki laitetaan päähän niin, miten Aino sanoo PISTE!

Muuten elämä on kuitenkin yhtä aurinkoa ( Ainon mielestä, siis), tai hauskaa, kuten hän itse asian ilmaisee. Monet asiat ovat "hauskaa". Mörköooppera on hauskaa, tasajalkaa pomppiminen on hauskaa ja Pipsa-possu ja Myyrä -videot vasta ovatkin hauskaa!!

Torstaina Aino kertoi, että "purkka oli päässä". Sanoin että "jaaha, kukas sen  sieltä pois otti?", johon sain vastaukseksi että Hilkka-täti oli purkan poistanut. Syytä purkan päähän joutumiseen en kuitenkaan saanut.

Aino on myös omaksunut tavan käytää päätettä -pas jokaisen kehoitussanan perässä. Onkin astetta pehmeämpää komentaa äiti vaihtamaan dvd-elokuvaa huutamalla: "tulepas äiti vaihtamaan levy!" ja "Laitapas Pipsa-possu päälle!".

Niin ja vielä - kiitoksia sille ihmiselle, joka on keksinyt Hop Lop - konseptin! Voiko olla mitään helpompaa tapaa saada tytöstä energiat pihalle, kun päästää kaikki virta irti ja sata lasissa pehmeiden seinien ja pomppulinnan, pallomeren, liukumäkien, tunneleiden ja riippusiltojen huomaan. Kannattaa kokeilla!

1100021.jpg
Näin se eka luukku aukeaa