Niinpä, tämä uusi tuttavuus tuntuu olevan kaikkien huulilla! Tosin täysin uutuus tämä ei taida olla, ilmiö on ollut mm. Yhdysvalloissa (sieltä taitaa olla kotosinkin) jo ainakin vuoden pinnalla, Suomenkin pioneerit taitavat olla ainakin keväältä.

Kuitenkin muutaman viimeisen viikon ajan kyseistä "sosiaalipornon" luolaa on käsitelty varmasti kaikissa medioissa, tusinassa ajankohtaisohjelmia ja kourallisessa aikakauslehtiä. Toiset kannustavat, toiset varoittavat. Huhuja liikkuu, että mm. pankkikortteja on hankittu väärin oikeuksin facebookista saaduilla tiedoilla ja toki varmasti myös tietynlaisen pedofilian uskotaan leviävän (myös) tämän myötä.

No mikä sitten on tämä kummajainen nimeltä facebook? Sinulla on mahdollisuus kirjautua sisään tähän verkostoon, antaa itsellesi kasvot verkkoon, kerätä ystävistäsi, tai ihmisistä, jotka tiedät etunimeltä ja olet joskus kymmeniä vuosia sitten tavannut verkoston ja "vakoilla" mitä tuntemasi ihmiset tekevät nykyään, minkä näköisiä ovat, ovatko edelleen sinkkuja, ovatko jo hankkineet perhettä ja ennen kaikkea - kenen kavereita ovat. Sitten voit lähetellä kavereillesi kaikkea kivaa virtuaalista, kuten halauksia, vampyyrin suudelmia, oluita (!!) ja kuumia perunoita.

Tämä on siis se uusi mullistava juttu. Facbook, joka vie aikaa työnteolta (allekirjoitan väitteen), saa aikaan riippuvuutta (allekirjoitan edelleen...) ja on silti jotain käsittämättömän amerikkalaista...

Mutta, tämä on tätä päivää!