Tänään oli se hieno päivä kun Ainolle tuli mittariin kaksi kokonaista vuotta! Päivä olikin täynnä yllätyksiä.

Jotain enteillen Aino herätti äidin huudellen jo klo 04.30, eikä tämän jälkeen olisi nukuttanut lainkaan... Noin puolen tunnin taistelun jälkeen uni kuitenkin tuli ja sitä riitti vielä kahdeksaan asti.

Aamun ensimmäinen yllätys koettiin, kun Mikko-enon vaatteet löytyivät olohuoneesta, mutta enoa ei näkynyt missään! Mikko-eno oli nimittäin tullut illalla jo Ainon nukkuessa kylään ja lähtenyt aamulla Ainon nukkuessa kalaan. Eno oli kuitenkin jättänyt Ainolle hienot pinkit retkiruokailuvälineet, joissa riitti ihmeteltävää aamuksi. Sitten tuli mummu ja samalla isä toi myös ison paketin, josta paljastui hieno punainen hella! Mummu lisäsi riemua antamalla kattiloita ja astioita. Ja eikun keittopuuhiin! Siinä sitten maisteltiinkin sopat jos toisetkin, välillä lautasilta ja välillä suoraan pannusta.

Päikkärien aikaan mummu ja äiti järjestivät pienenpienet leipomissulkeiset, koska iltapäivällä oli luvassa lisää vieraita: hoitopaikan kaveri Reetta vanhempineen ja isin bändikaveri Janina ja Helvi-tytär ja Janne-isi tulivat ja toivat lisää lahjoja, mm. ihan oikean vauvanuken! Menoa ja meininkiä riitti, kun kolme tyttöä, joilla ikäeroa alle kuukausi, temmelsivät ja kiljuivat yhteen ääneen. Ilmapallot olivat illan selkeä hitti ja silmänräpäyksessä oli Ainon huone kuin pommin jäljiltä. Bileiden teemana oli Nalle Puh ja äiti oli tehnyt teemaan sopivan Puh-kakun, joka tosin jäi vähemmälle suosiolle, koska ei ollut aikaa pysähtyä ruokapöytään, kiire kiire!

Kavereiden iltapuuroaika kuitenkin tuli ja ajoi tytöt koteihinsa. Ainolle jäi vielä kierroksia, jota purettiin ilmapalloihin ja iskään ja äitiin ja vielä nukkumattiinkin. Yhä edelleen kuuluu sängystä synttärisankarin jupinaa. Mutta iloinen ja reipas tyttö on nyt jokatapauksessa kaksi vuotta!